Suosituimmat sisustustrendit vuonna 2021

  • 14 Sep, 2021

Keittiön sisustus

Sisustustrendit vuonna 2021 saavat inspiraationsa ekologisuudesta ja ympäristöystävällisistä valinnoista. Monelle tärkeitä tekijöitä tänä päivänä ovat tuotteiden ekologisuus ja se, kuinka ympäristöystävällistä tuotteen hankinta on. Siksi ihmiset hankkivat mielellään huonekalunsa joko kirpputoreilta, kirppisryhmistä tai yksittäisiltä huonekaluja käsin valmistavilta tuottajilta. Muussa sisustuksessa nähdään selkeitä linjoja, raikkaita kuoseja ja rauhallisia, esteettisiä värejä. Sisustus saa osittain inspiraatiota myös Japanista.

Sisustustrendit suomalaisissa kodeissa

Vuonna 2021 suomalaiset ovat satsanneet kotinsa sisustukseen tavallista enemmän. Tämä johtuu siitä, että ihmiset ovat alkaneet viettämään enemmän aikaa kotona etätöiden ja etäopiskelun vuoksi. Koteihin toivotaan lämpimiä sävyjä, eikä pelkkään valkoiseen ja kylmän kliiniseen sisustukseen enää sorruta. Suomalaisiin koteihin on siis rantautunut värejä, jotka tuovat valkoiseen sopivasti kontrastia.

Suosituimpia värejä ovat suomalaisissa kodeissa olleet terrakotta, beige ja okra. Näiden lisäksi kotiin on haluttu yhdistää myös ripaus luontoa, ja erilaiset puiset yksityiskohdat sekä viherkasvit kuuluvat vahvasti sisustukseen. Suomalaisille Koti & Puutarha ovat tänä vuonna tärkeimpiä paikkoja viettää aikaa, ja myös sisään halutaan hieman puutarhan rauhallista tunnelmaa.

Aistiystävällistä sisustusta

Kun kotona vietetään suhteellisen paljon aikaa, on tärkeää, että sisustus on ihmisille aistiystävällistä. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että kotona käytetään pehmeitä ja mukavia materiaaleja, jotka tekevät myös kodin tunnelmasta pehmeämmän tuntuisen. Tällöin kotona ei kaiu. Lisäksi kodin valaistukseen kiinnitetään huomiota, ja kotiin halutaan enemmän pehmeää valoa.