Nuotioleipä on helppo herkku

  • 09 Jan, 2022

Nuotioleipä on helppo vaihtoehto.

Retkellä nuotioleipä on todellinen herkku ja mikä parempaa, kun se on kaikenlisäksi vielä helppo tehdä. Jos todellakin olet lähdössä retkelle, voit tehdä taikinan valmiiksi kotona. Sekoitat vain kuivat aineet keskenään hyvään muovipussiin ja kun olet kuuman nuotion äärellä, lisäät tähän seokseen pelkästään veden. Seokseen voi aina lisätä mausteita oman maun mukaan, mutta esimerkiksi valkosipulijauhe ja jokin yrttimauste tuovat siihen hyvän maun sekä miellyttävän yksityiskohdan. Myös jauhoja voi vaihdella terveellisyyden mukaan.

Nuotio toast eli nuotioleipä

Jos et halua tehdä taikinaa alusta asti, ovat myös nuotio toastit todella mainio vaihtoehto. Leipien täytteeksi sopii melkeinpä mikä vain, mutta juusto tietenkin on hyvä vaihtoehto, koska se sulaa mukavasti lämmityksen yhteydessä. Ketsuppi tietysti maistuu lapsille ja leipien välissä voi vaihdella juuston lisäksi tai kaverina lihaa tai jotakin muuta, mistä niiden syöjät tykkäävät. Paahtoleipä sopii hyvin nuotiolla paahdettavaksi ja juustoista ehdoton ykkönen on mozzarella. Pestolla saat pikanttia makua.

Jos halsteria ei ole tarjolla, on nuotioritilä oivallinen vaihtoehto ja sillä saa tehtyä leivistä todella maukkaita. Jos koko perhe on lähtenyt retkelle, voi kaiken aloittaa nuotion sytyttämisen jännityksellä. Nuotioritilän saa kulkemaan kätevästi mukana ja näitä leipäherkkuja on helppo valmistaa useammallekin hengelle. Ritilällä niitä voi käännellä tarpeen mukaan, kunhan on varovainen kuumien leipien kanssa.

Retkeilyyn ihan uuttaa buustia

Koko perheen retkille saa ihan uutta buustia sillä, kun yhdessä suunnittelee, millaisia leipiä tehdään ja mitä niiden väliin laitetaan. Ritilällä tai pannulla paistetut leipäset syntyvät helposti, kun taikina on mietitty kaikkein makuun sopivaksi. Ritilällä paistettujen leipästen taikinan joukkoon kannattaa laittaa loraus ruokaöljyä, niin leivät eivät tartu ritilään niin pahasti kiinni. Kun leipäsen paistaa ritilällä molemmin puolin kypsäksi, ei siinä kauan kulu aikaa eikä lasten tarvitse odottaa.