Miten asennetaan liukulasit terassille?

  • 14 Feb, 2022

Miten onnistuu liukulasien asentaminen terassille?

Moni toivoo terassinsa olevan rauhan tyyssija, mutta aina näin ei automaattisesti ole. Rauhaa saattavat häiritä esimerkiksi ympäristön meteli, ohi ajava liikenne sekä puusta pudonneiden lehtien kaltaiset roskat. Riesana ovat myös luonnonilmiöt, kuten sade ja tuuli, joille ei yksinkertaisesti voi mitään. Liukulasit terassille ratkaisevat kaikki nämä ongelmat yhdellä kerralla ja yksinkertaisesti. Asumismukavuus saa aivan uuden ulottuvuuden.

Liukulasit terassille voi asentaa myös itse

Mikäli teknistä kokemusta on ja työkalut pysyvät kädessä, liukulasit on kohtalaisen helppo asentaa terassille myös itse. Tehtävä aloitetaan mittaamalla aukkomitta. Erityisesti korkeusmitan suhteen on oltava huolellinen, sillä lasi ei mahdu paikalleen, jos se on väärin mitattu. Alajohdin ja yläjohde asennetaan samalle linjalle. Yksityiskohtaiset ohjeet tähän on saatavilla sekä googlettamalla netistä että tarvikkeiden toimittajalta, joka myös toimittaa lasin halutun mittaisena.

Lasivaunujen asentamisessa on noudatettava erityistä varovaisuutta, jotta rikkoontumisilta ja vahingoilta vältytään. Lasivaunut tulee asettaa raiteille huolellisesti ja oikeassa järjestyksessä. Tässä vaiheessa projektin loppu jo häämöttää, mutta maltti on valttia. Lattiavalaisin ja muut valaisinratkaisut asennetaan vasta, kun liukulasit ovat valmiina ja terassin sisustuspuuhat kutsuvat. Samalla huomaat saaneesi kotiisi yhden ylimääräisen huoneen pienellä vaivalla.

Tee terassista sinun näköisesi

Ohi ovat ne ajat, jolloin terassi toimi lähinnä lasten ulkolelujen ja unohtuneiden liikuntavarusteiden epämääräisenä säilytyspaikkana. Terasseja sisustetaan ja käytetään jatkuvasti yhä rohkeammin. Niiden arvo ymmärretään, samoin liukulasien tuoma lisäarvo. Kun ohjeita noudattaa vaihe vaiheelta, liukulasien asentaminen on yllättävän helppoa ja nopeaa myös omin voimin.