90-luvun sisustus

  • 13 Apr, 2022

Arcade pelikone

90-luvun sisustus on monille niille tuttu, jotka elivät lapsuutensa 1990-luvun aikana. Tyypillistä tuolle ajalle oli muun muassa nahkarahit, parvisängyt sekä suuret tv-tasot. Myös suuret huonekasvit sekä sametti olivat hyvin yleisiä monissa kodeissa tuolloin. Kuten muissakin vastaavissa ilmiöissä, vanhat tyylit nousevat uudelleen muotiin aina aika ajoin. 90-luvun talon sisustus on hiljalleen nousemassa takaisin valtavirtaan, sillä monet haluavat ottaa vaikutteita lapsuutensa ajasta.

Vinkkejä 90-luvun sisustukseen

90-luvun sisustus on toisaalta monien mielestä melkoinen sekamelska erilaisia tyylejä. Monille kodin sisustaminen oli tuolloin hankalaa, sillä suuri lama vaikutti suuresti monien ihmisten talouteen. Tämä johti siihen, että kotiin hankittiin tavaraa käytettynä esimerkiksi kirpputoreilta ja ystäviltä. Näin 90-luvun sisustamiselle oli tyypillistä se, että huonekalut ja muut sisustusesineet olivat monilta eri vuosikymmeniltä. Puu oli materiaalina hallitseva ja sitä käytettiin paljon sekä huonekaluissa että huoneiston pinnoilla. Nahkasohvat olivat erittäin suosittuja ja lähes jokaisesta suomalaisesta kodista löytyi sellainen.

Monet uudet sisustustrendit vuonna 2022 sisältävät myös sellaisia asioita, jotka olivat suosittuja 1990-luvulla. Näihin kuuluvat muun muassa säkkituolit sekä nahkaiset kalusteet. Muista istuimista esimerkiksi rottinkinen pallotuoli on tehnyt tasaista nousua ihmisten tietoisuuteen. Säkkituoli on yksi tärkeimpiä 90-luvun esineitä, sillä myöhemmin se unohtui useammaksi vuosikymmeneksi. Nykyään säkkituolit ovat tehneet paluuta ja niitä voi löytää monien suomalaisten kodeista.

90-luvun sisustus nykyaikana

90-luvun talon sisustus oli aikansa tuote, eikä se todennäköisesti palaa ihan samanlaisena koskaan takaisin. Koska aikaa on kulunut ja monet sisustustrendit ovat muokanneet käsitystä sisustamisesta, ne vaikuttavat omalta osaltaan nykyiseen muotokieleen. Ihmiset ovat alkaneet käyttämään rauhallisempia värejä sisustamisessa, joten niin räikeitä väriyhdistelmiä tuskin tulemme näkemään kuin 90-luvulla. Materiaaleissa ja muodoissa tämä näkyy siten, että materiaalit ovat kestävämpiä ja muodot pyöreämpiä. 90-luvun tyypillisiä asioita on siis tavallaan kesytetty, jotta ne sopisivat paremmin tähän päivään.

90-luvun esineille oli tyypillistä myös kromatut pinnat, joita käytettiin sekä huonekaluissa että seinillä. Kromi ei ole tehnyt vielä paluuta, mutta tilanne saattaa muuttua milloin vain. Lisäksi elektroniikan merkitys sisustamisessa on kasvanut, vaikka laitteet ovat nykyään toki sirompia, eivätkä valtaa niin paljoa alaa asunnoissa. Elektronisten laitteiden yleistyminen on kuvaavaa juuri 90-luvulla, sillä silloin ihmiset alkoivat hankkimaan tietokoneita ja viihdekeskuksia koteihinsa.

Tilaa 90-luvun sisustustuotteet verkosta

90-luvun sisustus on helppo toteuttaa nykypäivänä, sillä ihmiselle on tarjolla enemmän kauppoja ja tuotteita kuin koskaan aikaisemmin. Voit tutustua verkkokauppojen kautta rauhassa tuotteisiin ja tilata ne sen jälkeen kotiinkuljetuksella kotiovellesi. Mikäli meinaat tehdä hieman suuremman remontin, tarvitse todennäköisesti myös erilaisia tarvikkeita ja työkaluja. Niitä voit löytää tältä sivustolta, sillä olemme koonneet koko joukon laadukkaita verkkokauppoja, jotka myyvät työkaluja ja kaikenlaisia tarvikkeita remontteihin liittyen.

Kun tuotteet tilaa verkkokaupasta, siinä säästää aikaa. Monet sisustukseen liittyvät tuotteet saattavat olla painavia, jolloin ne kannattaa tilata kotiinkuljetuksella. Muutoinkin tilaukseen kannattaa yhdistää mahdollisimman monta tuotetta, jotta postikulut eivät olisi niin suuria yhden tuotteen osalta.